Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

To-delt Sony PlayStation-joypad måske på vej?

To-delt Sony PlayStation-joypad måske på vej?

Nu har jeg jo aldrig været den store fan af patenter. Og så følger der faktisk ikke noget “men” efter det. Patenter kan dog give en indsigt i forskellige virksomheders fremtidige planer – hvilket dog kunne løses på meget bedre måder end netop patenter, fx via åben udvikling.

En patent-ansøgning har blandet andet givet anledning til denne illustration af en to-delt Sony PlayStation Move-joypad, hvor de to dele kan bruges hver for sig og kobles sammen til en regulær controller, som vi kender den i dag.

Ideen synes faktisk ret oplagt, og når nu de to dele hver for sig via Move-teknologien er 100% synkroniserede i forhold til deres positioner både absolut og relativt, så giver det en masse geniale muligheder i spil. Kampspil, skydespil, fægtespil og mange andre tilsvarende ting kan meget nemt benytte teknologien aktivt, men det kan også bruges mere kreativt, da hver del jo har sin egne knapper og ikke mindst sit eget lille joystick, som alle PlayStation-brugere kender rigtig godt og meget nemt vil kunne bruge uden at tænke over det.

Det går muligvis lang tid om nogen sinde, før vi ser det i produktion, men potentialet er stort og vil kunne bringe en ny dimension til mange spil. Jeg glæder mig til at spille Assassin’s Creed V med den!

Denne tegning forsøger at illustrere grundkonceptet i den patenterede controller.

[via]

?