Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Facebooks afstemning er slut: Du tabte

Facebooks afstemning er slut: Du tabte

Facebook har for nylig afholdt en afstemning om nogle politik-ændringer – blandt andet vedrørende Instagram og mulighed for personaliserede reklamer i Instagram baseret på brugernes Facebook-info. Afstemningen sluttede med 88% imod og er derfor blevet vedtaget.

Det er ikke spor mærkeligt, for der skal jo være et minimum antal brugere, der stemmer, før Facebook vil anerkende brugernes svar som udtryk for den samlede brugerskares mening. Det minimum er 300 millioner brugere – og kun små 700.000 har stemt, så brugernes svar er negligeabelt.

Information om afstemningen er sendt ud på mail til alle brugere, så Facebook kan snildt forsvare deres handlinger ved at sige, at alle brugere er blevet informeret om muligheden. Men jeg kan ikke andet end tænke på, at det er pudsigt at Facebook kan bruge toppen af newsfeedet til at spørge, om brugerne har stemt til USA’s præsidentvalg (hvor næsten 10 millioner svarede!), men ikke til at spørge om folks holdning til Facebooks politikker?

Hvis Facebook reelt ville have brugernes holdning, så havde de alle muligheder for at få det. Men istedet har de nu den perfekte (og forventede) undskyldning for ikke at spørge brugerne igen en anden gang. At kalde det “demokrati” er sørgeligt…

[via]

?