Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

BioLite Stove: Det smarteste bål til dato

BioLite Stove: Det smarteste bål til dato

BioLite Stove er bålet nytænkt. Det er en lille (eller snart lidt større) beholder til et helt almindeligt brændefyret bål, der minimerer farlige gasser men samtidig også genererer strøm og har således et USB-stik til at oplade eller drive diverse gadgets.

Den lille version, CampStove er tiltænkt vandrere, spejdere og tilsvarende udendørsfolk, da den er meget kompakt og netop kan bruges til at lade en telefon eller andre elektroniske komponenter man måtte have behov for i felten.

Den store version derimod, HomeStove, der kommer engang til næste år, er primært tiltænkt husholdninger i den tredje verden, hvor netop giftgasser fra indendørs åbne bål (ifølge BioLite) dræber op mod 2 millioner mennesker årligt!

Salgene af den kompakte CampStove er med til at finansiere udviklingen og distributionen af HomeStove, så som køber vil man ikke kun få et både nydeligt, funktionelt og meget praktisk udendørskomfur, men man støtter også en mere bæredygtig udvikling i den tredje verden. Den koster $129 USD – cirka 740 kr (+ 300 kr i shipping). Julegave?

?