Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Alpha Colony: På randen af finansiering

Alpha Colony: På randen af finansiering

Jeg faldt over et Kickstarter-projekt i går. Men jeg er virkelig ked af, at jeg ikke faldt over det for eksempel i forgårs. Og så kunne jeg for eksempel have støttet det med $30 USD. Og så var projektet blevet til noget! Familie-computerspillet Alpha Colony endte $28 under deres mål på $50.000 USD – så vidt jeg ved helt uhørt i Kickstarter-sammenhæng.

Nogle vil måske mene, at så burde skaberne da selv lige have smidt de sidste $30 i eller få en ven til det. Men for det første havde de brugt alle deres venner og familie-relationer for længst og vigtigere endnu, så var det en spurt mod mållinjen som kun lige akkurat var for kort. I kommentarerne kan man se, at 40 minutter før deadline manglede de stadig $2.000. 6 minutter før deadline manglede de stadig $900. Og grafen herunder fra canhekick.it viser også, hvordan de virkelig sprintede for at nå det. Havde de haft bare 1 minut længere, så havde de garanteret nået det!

Ikke desto mindre må det være et hårdt nederlag, for som bekendt er Kickstarters regler således, at det er alt eller intet – man får ikke en rød reje hvis finansieringsmålet ikke bliver nået. Havde de startet projektet på Indiegogo have de haft mulighed for at finansieringen ville være gået til dem uanset om målet blev nået eller ej, men det har omvendt det meget store problem, at hvis nu man ender med kun at få 5% af målet, så har man lovet en hel masse væk til støtterne bag de 5%, som man på ingen måde kan opfylde uden resten af pengene.

Udgiveren lover, at Alpha Colony nok skal blive til noget senere – men for nu slikker de sårene og prøver at få mad på bordet via andre projekter.

Så tæt og dog så langt fra. Det må virkelig være et hårdt slag.

?