Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Året der gik på Facebook – præcis så udramatisk som du husker det

Året der gik på Facebook – præcis så udramatisk som du husker det

Facebook har lanceret sin helt egen “Året der gik”-funktion – som nu er tilgængelig for alle brugere. Du kan se den lige nu på facebook.com/yearinreview. Du kan også se den for en vilkårlig af dine venner – også selvom de ikke selv har set den endnu. Og du kan endda se den for alle profiler, men selvfølgelig kun med indhold, som brugeren har gjort synligt for alle – fx året der gik for Lasse Rimmer.

Man kan dog kun se “Året der gik” for private profiler – ikke for sider. Så man kan ikke se den for Helle Thorning-Schmidt, da hun ikke har en privat profil (så vidt vides), men blot en side.

Indholdet på denne årsgennemgang virker dog lidt tilfældigt udvalgt. Jeg kan på min egen side se nogle af de indlæg, der har genereret rigtig mange likes, men jeg kan også se indlæg, der næsten ikke har genereret noget interaktion og virker nærmeste ligegyldige. Og så har Facebook udvalgt én af mine 52 nye venner i år, som en særlig historie – og det er ikke umiddelbart den person, jeg har haft flest Facebook-interaktioner med i løbet af året, selvom jeg selvfølgelig godt kan lide Claus.

Ideen er da meget sjov, men lidt kluntet og ligegyldigt udformet. Og jeg er sikker på, at en del mennesker bliver sure over, at andre kan se deres “år” uden at de har godkendt det først – selvom det bare er en kompilering af eksisterende synlige data.

?