Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Teknologifanatisme

Teknologifanatisme

Jeg er pænt træt at teknologifanatikere. Jeg er selvfølgelig træt af alle fanatikere og dem der dræber for deres tro er afgjort værst. Men efter dem kommer teknologifanatikerne. Om man er linux-nørd, vim-afficionado, apple-fanboy eller microsoft-forskrækket er egentlig ligegyldigt – hvis éns holdning er præget af fordomme (enten for eller imod), så er man allerede mindre interessant at høre på (efter min mening).

Men når det bliver rigtig slemt, så er der rent faktisk nogen der betaler en teknologifanatiker for at sprede sit budskab. Det er ofte Apple-fanboys (eller nogle gange Apple-haters) og førstnævnte sidder i langt de fleste teknologi-redaktioner. Matt Burns fra TechCrunch har lige præsteret et glimrende eksempel på hans fanatisme.

27. august 2012: Apples aktiekurs når nye rekordhøjder. Matt Burns fortæller om, hvordan det er på grund af deres nye produkter og det vil nok ske igen og igen.

 15. november 2012: Apples aktiekurs falder til det laveste niveau i 6 måneder. Matt Burns fortæller om, at Apple altså klarer sig fantastisk og sælger bedre end før og at “A stock price is a silly metric to weigh a company’s health”.

Det kan han selvfølgelig til dels have ret i, men som mange pointerer i kommentarerne, så nævner han pudsigt nok kun den slags, når det går skidt for Apple eller godt for konkurrenterne.

Den slags teknologi-fordomsfuldhed er ulidelig at lægge øjne til og det er næsten altid med Apple, værende verdens rigeste virksomhed, som omdrejningspunkt – men det kan dog både være for eller imod Apple.

?