Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Lysets sløvhed

Lysets sløvhed

MIT Game Labs har lanceret et nyt spil, A Slower Speed of Light. Spillet falder i kategorien edutainment, da det er interessant på grund af dets oplysende og undervisende karakter.

Spillet går i al sin enkelhed ud på, at samle 100 objekter  i et simpelt 3D-univers, som man navigerer rundt i set i første-person. Tricket er dog, at for hvert objekt man samler op, sænkes lysets hastighed og spilleren ved derfor begynde at opleve relativistiske effekter – effekter forårsaget af relativitetsteorien. Det kan være meget svært for langt de fleste mennesker at forstå og sætte sig ind i relativitetsteorien, men med dette spil bliver nogle af elementer pludseligt langt mere håndgribelige.

Jeg kan hilse at sige, at det er en syret oplevelse – og faktisk ikke helt så nemt, som det lyder!

Se traileren herunder:

[via]

?