Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Kassettebåndet er ikke helt dødt

Kassettebåndet er ikke helt dødt

I en analyse fra MusicWeek af Top 75 over bedst sælgende musik-singler verden over i løbet af uge 4 i år, finder man en fantastisk information gemt helt til sidst i artiklen.

Et af de nye numre på listen, ind som nummer 52, var walisiske Feeder, der solgte 4.663 kopier af deres nye single Borders. Det interessante er, at hele 467 af disse salg var kassettebånd! Bandet selv havde ikke udgivet et kassettebånd siden 2001 og ingen single på den ugentlige Top 75 har inkluderet salg af kassettebånd siden 2003, hvor Elton John toppede listen med Are You Ready For Love.

Det virkeligt pudsige kommer så med informationen om, at den bedst sælgende single på kassettebånd i hele 2011 var N’Syncs I’ll Never Stop, der på et helt år solgte 11 eksemplarer. Der er derfor ret gode odds for at Feeders single bliver den bedste sælgende single på kassettebånd i hele 2012 – med en stor margin. N’Sync var dog ikke bare den bedste sælgende single på kassettebånd i 2011, men også i 2010 (med 13 solgte) og i 2009 (med 24 solgte). Tallene er så små, at det er pudsigt der overhovedet kan registreres en trend. Og det skyldes nok, som artiklen spekulerer i, at en enkelt old school forhandler nægter at smide sine gamle kassettebånd ud, da han indkøbte virkelig mange af dem, og stadig formår at holde et mikroskopisk salg i gang.

Så ingen grund til at smide sin walkman helt ud endnu! 2012 er blevet kassettebåndets genfødsel – hvis man kigger på den procentvise stigning i salg i hvert fald.

?