Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Iværksætter på udkig efter kontor? Brug biblioteket!

Iværksætter på udkig efter kontor? Brug biblioteket!

De danske biblioteker har længe tilbudt sig som studiepladser. Det lokale bibliotek tilbyder fred og ro, viden, arbejdsstationer, computere, (trådløst) internet og måske en kopimaskine, en kaffeautomat eller endda bordfodbold – faktisk alt hvad man har brug for som studerende.

Men nu har flere biblioteker (med Gentofte i spidsen) indset, at forskellen på en studiearbejdsplads og en kontorplads er meget lille. Derfor prøver nogle biblioteker at blive Urban Offices – små, mobile arbejdspladser til folk på farten. Den primære forskel fra studiearbejdsplads til kontorplads er et behov for lukkede mødelokaler (til deciderede møder eller til telefonsamtaler) og her kan bibliotekerne ofte nemt finde plads til at på sådanne.

Jeg har selv prøvet for nylig at have brug for fred og ro til at arbejde en lørdag. Jeg smuttede ned på det meget lille Christianshavns Bibliotek og uden at have særlig mange goder udover en god stol og trådløst internet, fandt jeg hele oplevelsen yderst tilfredsstillende – og jeg fik lavet, hvad jeg skulle.

?