Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Facebook spørger USA om de har stemt

Facebook spørger USA om de har stemt

Hvis man i disse timer logger på Facebook i USA, så vil man (hvis man ikke allerede har svaret) blive mødt med spørgsmålet: Har du stemt?

Det amerikanske præsidentvalg er det primære emne i alle medier – også på Facebook og selv i Danmark. Google har på deres forside i USA en lille hjælper til at finde det lokale afstemningssted. Twitter flyder over med politiske kommentarer. Og Facebook har tilladt sig at stille alle deres amerikanske brugere det simple spørgsmål: Har du stemt?

Vil du dele med dine venner, om du har stemt?

Facebook bruger disse data til at vedligeholde et live kort over, hvor og hvor mange, der har (angivet at de har) stemt – hvilket tæller over 7 millioner brugere nu og op mod 100 i sekundet, da det gik stærkest. Visualiseringen er desværre kun middelmådigt interessant, da det altoverskyggende spørgsmål jo ikke er om folk har stemt men hvem de har stemt på. Det tør Facebook selvfølgelig ikke spørge om og derfor er resultatet lidt kedeligt – men meget pænt at se på.

Et fint lille kort med små cirkler hvor der bliver stemt. Men ikke så meget andet værdi desværre.

?