Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Curiosity: Et gigantisk singleplayer-univers

Curiosity: Et gigantisk singleplayer-univers

Curiosity er et nyligt lanceret tanke-spil fra 22cans. Det er et simpelt spil med små simple baner, som alle kan finde ud af.

Men det har en helt ny tankegang! Nemlig, at alle kæmper sammen mod det samme mål – kun én person kan nå det sidste niveau og de lover at det bliver skæbnesvangert for denne person! Det er et meget vovet koncept, men det har potentiale til at blive noget stort.

Jane McGonical taler i hendes bog Reality is Broken om et tilsvarende koncept, nemlig at vi skal skabe flere “ærefrygtindgydende store sejre” i spil. Curiosity vil – når det er gennemført – skabe ærefrygt blandt alle deltagende, men det er bare så forfærdeligt synd, at sejren kun kommer én person tilgode. Alle burde vinde – hver med sit bidrag – til at have oplåst den endelige hemmelighed.

Konceptet er smukt tænkt, men desværre ikke helt i vinkel i forhold til hvad det kunne have været. Se selv herunder, hvordan det har potentiale men ikke helt kommer i mål:

?