Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

Audible: Lydbøger til de hænger dig ud af øret

Audible: Lydbøger til de hænger dig ud af øret

Jeg er dårlig til at læse bøger. Jeg tror jeg har læst 5 faglitterære bøger og ingen skønlitterære inden for de sidste 3 år. Tilbage i min gymnasietid læste jeg dog mange bøger – blandt andet fordi jeg havde lang transporttid med bus og generelt havde lidt mindre travlt i min fritid.

Jeg savnede dog skønlitterære bøger – jeg har altid været stor fan af spionromaner og lidt sci-fi en gang i mellem. Så tilbage i marts 2012 lavede jeg et forsøg. Jeg registrerede mig på Audible.com (et Amazon-firma) og begyndte at købe bøger og lytte til dem på min telefon. Det blev jeg hurtigt glad for, og jeg har holdt ved.

Siden da har jeg lyttet til nu 32 bøger på sammenlagt næsten 400 timer – på under 8 måneder. Det svarer til over 1,5 times lytning om dagen i snit, hvilket passer meget godt med et par cykelture og nogle (stadigt længere og længere) hunde-gåture hver dag – plus lytning under træning, tøjvask, rengøring og tilsvarende aktiviteter, der ikke kræver den store hjernekraft. I alt har jeg brugt omkring 2700 kr på tjenesten, så det er ikke ligefrem billigt, men det er omvendt under 7 kroner i timen eller omkring 1 krone per 9 minutter – og det er bestemt dét værd!

Så, hvis du savner at læse og kan holde ud at lytte (og kan holde ud at lytte på engelsk ikke mindst), så kan jeg på det kraftigste anbefale Audible.

?