Sidenavigationsmenu

Online opfindelser

3 eksempler på offentlige myndigheders brug af sociale medier

3 eksempler på offentlige myndigheders brug af sociale medier

De danske offentlige myndigheder er blevet mere opmærksomme på, hvordan resten af Danmark fungerer og er begyndt at bruge blandt andet sociale medier på en naturlig og nærværende måde.

En undersøgelse fra januar i år opsummerede 102 offentlige myndigheders resultater med brug af sociale medier. Facebook var den mest brugte, men mange myndigheder har også forsøgt sig med blogging eller med at svare på blogs og kommentarer rundt omkring, som har med deres arbejde at gøre.

Herunder er 3 eksempler, som jeg finder interessante, nærværende og effektive – og hvor myndigheden bruger mediet, som det skal og bør bruges bedst.

Politiet på Facebook

Politiet bruger Facebook til blandt andet efterlysninger af forsvundne personer. Det er en hurtig og effektiv metode til at få budskabet ud vidt omkring.

Politiet efterlyste ejerne af disse to vielsesringe på Facebook – og fandt dem!

 Skattefar på Twitter

 SKAT bruger Twitter til en nem og hurtig måde at svare på folks små og store spørgsmål om SKAT. Svaret til de store spørgsmål er ofte, at man skal ringe til dem for at aftale mere specifikt, men en masse små spørgsmål kan klares nemt og hurtigt på micro-blogging-sitet.

Ja, hvordan er det nu, hvis man har betalt for meget i skat?

Nationalhistorisk Museum på Pinterest

Nationalhistorisk Museum på Fredensborg Slot bruger Pinterest til at vise både slottet, haven, udstillingerne og deres aktiviteter frem. Pinterest’s meget visuelle stil er perfekt for et flot museum og museets kvaliteter kommer virkelig til sin ret på denne måde.

Både udvendigt og indvendigt er Frederiksborg Slot en fryd for øjet.

 

?